Børn og Biopejs

Når der skal anskaffes en biopejs, så der kan hygges med levende ild og der findes børn i familien, er der nogle forholdsregler der er gode at tage. En biopejs er ikke legetøj, det er en varmekilde der både kan fungere som primær og sekundær varmekilde, så den skal tages seriøst.

Når der bliver besluttet, at en biopejs skal anskaffes, kan det være en god idé at tage børnene med ind i inddragelsen af beslutningen, så de ved hvad der foregår og selv kan komme med gode forslag til, hvordan man undgår at det bliver farligt at bruge biopejsen.

Ved at inddrage børnene, vil de også blive endnu mere interesserede i at passe på den nye spændende ting, som en biopejs er. Det vil kunne samle familien til hygge om aftenen i de mørke tider, hvor de levende flammer fra biopejsen, hurtigt vil blive midtpunkt.

Efter at hyggen i løbet af aftenen er overstået, er det vigtigt at få slukket ordentlig for biopejsen og sikre sig at der ikke er andre ting, der gør at børnene let kan komme til at lave ulykker med biopejsen.

Ved at følge sikkerhedsforskrifterne, bruge din biopejs med omtanke og fortælle børnene at det ikke er legetøj, vil hele familien kunne få glæde af den levende ild, de mange aftenstunder, hvor flammerne danser henover glasset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *